Poljoopskrba Online trgovina

Koja je motorna pila najbolja?

Koja je motorna pila najbolja  - Poljoopskrba blog

Ako razgovarate s deset profesionalaca kojima je motorna pila svakodnevni alat za posao, oni će se gotovo uvijek podijeliti u omjeru 50/50 na one koji preferiraju Stihlove motorne pile i onih koji vole Husqvarnu. Svatko ima svoje obrazloženje zašto više voli jednu marku u odnosu na drugu, ali na kraju krajeva, obje marke imaju nekoliko visokokvalitetnih, profesionalnih modela koji dobro rade u šumi. Izbor je na vama.

Motorna pila - koja je najbolja?

Prije nego što odaberete marku, svakako posjetite naše Poljoopskrba poslovnice i isprobajte modele, veličine i snagu motornih pila obje tvrtke kako biste odabrali pravi model za vas.  Provjerite s našim trgovcima koji model iz vašeg užeg izbora zahtijeva više održavanja. No, ne brinite, naš servisni centar vam stoji na raspolaganju i u tom slučaju. Husqvarna i Stihl danas se smatraju dvama najboljim svjetskim proizvođačima motornih pila. Bilo koja od ove dvije marke će vam pružiti vrhunski performans. Oba proizvođača nude i mnoštvo različitih modela za zadovoljavanje potreba gotovo svih korisnika. 

Prednosti Husquarna motornih pila

Husqvarna je najveći i najstariji svjetski proizvođač električnih alata. Tvrtka je osnovana u Švedskoj 1690-ih kao proizvođač mušketa. Ime je dobio po švedskom gradu odakle je i potekla, a kvalitetne motorne pile proizvodi od 1959. godine. Ova marka ima reputaciju bržeg rezanja od Stihla i ima veće spremnike goriva koji omogućuju dulje vrijeme rada.Tehnologija X-TORQ čini ove pile štedljivijima uz niže emisije ispušnih plinova. Husqvarna pile obično preferiraju profesionalci.

Prednosti Stihl motornih pila

Stihl je njemačka tvrtka za proizvodnju električnog alata, koja je osnovana 1926. godine u Stuttgartu. Još uvijek je u privatnom vlasništvu, ali je danas sjedište tvrtke u Virginia Beachu u državi Virginia. Tvrtka zapošljava više od 2100 ljudi samo u SAD-u, od kojih većina radi u tvornici u Virginiji. Prve lančane pile proizvela je 1950-ih. 

Mnogi korisnici danas kažu da Stihl ima niži okretni moment, što ga čini boljim izborom za teška rezanja. Manji spremnik goriva smanjuje težinu pile, što olakšava rukovanje. Međutim, to znači skraćeno vrijeme rada po napunjenosti. Ova marka ima reputaciju da zahtijeva manje rutinsko održavanje. Za Stihl se obično odlučuju privatni korisnici.

Kako odabrati idealan proizvod za sebe?

Svaki korisnik ima svoje iskustvo, koje ovisi o njegovim specifičnim potrebama i zahtjevima. Neki jednostavno preferiraju okretni moment i nisko održavanje Stihla, dok drugi preferiraju čvrstinu i dugo radno vrijeme Husqvarne. Najvažniji je čimbenik da motorna pila svoj posao obavlja pravilno i sigurno.

Dobra motorna pila pomoći će povećati vašu proizvodnju. Također će minimizirati potrebu da zatežete ili mijenjate lance. Ukoliko se držite preporuka vezanih za održavanje i vršite potrebne popravke na vrijeme, svaka marka će vam trajati dugi niz godina.