Poljoopskrba Online trgovina

Uvjeti poslovanja

 

Opći uvjeti web trgovine Poljoopskrba.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini.

Web trgovinom Poljoopskrba.hr (u daljnjem tekstu „trgovina“) upravlja tvrtka Poljoopskrba Tehno d.d,, Samoborska cesta 96, Zagreb, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., matični broj: 080186570, OIB: 53721673241, koji je pružatelj usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu prodavač ili Poljoopskrba).


Opći uvjeti poslovanja odnose se na rad web trgovine Poljoopskrba.hr, prava i obveze korisnika i trgovine te se njima uređuje poslovni odnos između Poljoopskrba.hr i kupca. Opći uvjeti poslovanja uređuju i pojedinačna pravila kupnje na mjestima za preuzimanje Poljoopskrba.hr.


Kupca obvezuju opći uvjeti koji vrijede u trenutku kupnje (predaje web narudžbe). Kupac se kod predaje narudžbe svaki put posebno upozorava na opće uvjete poslovanja i predavanjem narudžbe potvrđuje svoju upoznatost s istima.

Vrste korisnika

 

Jednokratnim upisom u web trgovinu Poljoopskrba.hr putem emaila posjetitelj postaje gost Poljoopskrba.hr, a potvrđenom registracijom u web trgovini Poljoopskrba.hr postaje član Poljoopskrba.hr. I gost i član Poljoopskrba.hr (u nastavku i korisnik) stječu pravo na kupnju u web trgovini Poljoopskrba.hr.

Kod registracije u web trgovinu kao član Poljoopskrba.hr, posjetitelj dobiva korisničko ime koje je jednako njegovom emailu i lozinku. Korisničko ime i lozinka člana Poljoopskrba.hr nedvosmisleno su određeni i povezani s unesenim podacima.

Registracija je moguća i tijekom postupka kupnje.

U slučaju da korisnik želi naknadno svoj email zamijeniti nekim drugim, mora poslati zahtjev na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Promjena emaila bit će izvršena isti ili najkasnije sljedeći radni dan, a korisnik će o tome biti obaviješten emailom.

Dostupnost informacija

 

Poljoopskrba.hr se obvezuje da će kupcu, prije nego što je vezan ugovorom ili ponudom, osigurati sljedeće informacije:

 • podatke o poduzeću Poljoopskrba Tehno d.d. (naziv i sjedište poduzeća, matični broj),
 • kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (kontaktni email, telefon),
 • bitne karakteristike artikala (uključujući i postprodajne usluge i jamstva) te rok valjanosti toga podatka,
 • raspoloživost artikala (svaki artikl koji se nudi na web stranici trebao bi biti raspoloživ u razumnom razdoblju),
 • uvjete dostave artikla (te način, mjesto i vrijeme dostave),
 • cijene koje moraju biti jasno i nedvosmisleno određene i evidentno mora biti prikazano sadrže li već poreze i troškove prijevoza i druga davanja te rok valjanosti toga podatka,
 • način plaćanja i dostave ili ispunjenja te rok valjanosti toga podatka,
 • vremenska valjanost ponude,
 • rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjete za odustajanje,
 • objašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakt s kupcima.

Ponuda artikla

 

Zbog prirode poslovanja putem interneta ponuda Poljoopskrba.hr često se i brzo ažurira te mijenja.

Cijena u web trgovini Poljoopskrba.hr prikazana je kao Web cijena te Redovna cijena. Web cijena vrijedi za sve registrirane korisnike Poljoopskrba.hr (za korisnike koji Poljoopskrba.hr povjere svoje podatke). Registriranim korisnikom Poljoopskrba.hr postajete registracijom u web trgovini kao član Poljoopskrba.hr ili jednokratnim upisom u web trgovinu kao gost Poljoopskrba.hr. Na mjestima za preuzimanje pojedinačni artikli su na raspolaganju za kupnju te su na njima istaknute Redovna cijena i Web cijena.

Redovna cijena je cijena koja vrijedi za neregistrirane korisnike koji nisu članovi web trgovine ili gosti Poljoopskrba.hr, a unatoč tome žele obaviti kupnju na jednom od mjesta za preuzimanje Poljoopskrba.hr.

Posebna dnevna ponuda

 

Posebna dnevna ponuda je posebno snižena cijena artikla koja je valjana u razdoblju od 24 sata (od 0:00 do 23:59 toga dana) za određene artikle koji su u ponudi Poljoopskrba.hr označeni popustom. Uz artikl je naveden postotak sniženja u odnosu na Redovnu cijenu i najbolja ponuda – cijena dana.

Oznake artikla

 

 • Artikl s oznakom “Novosti” nedavno je dodan artikl u ponudu Poljoopskrba.hr. Ovom će oznakom biti izložen najmanje 14 dana i najviše 2 mjeseca.
 • Artikl s oznakom “Rasprodaja” ima još dodatno sniženu cijenu u odnosnu na web cijenu koja vrijedi od rasprodaje zaliha ovog artikla. Postotak sniženja naveden je uz artikl.
 • Artikl s oznakom “Trenutno nedostupno” trenutno nije raspoloživ. To znači da nije na zalihi, ni u središnjem skladištu, ni kod dobavljača.
 • Artikl s oznakom “Rasprodano” nije više raspoloživ.
 • Artikl s oznakom “Odlična cijena” kupcu omogućava kupnju artikla po posebno povoljnoj cijeni u odnosu na web cijenu.
 • Artikl s oznakom “Preporučujemo” prodajni savjetnik Poljoopskrba.hr zbog karakteristika artikla i/ili odlične cijene preporučuje kupnju. Preporuka, namijenjena širem krugu ljudi, ne uvažava potrebe i karakteristike pojedinog kupca, stoga odluku o kupnji mora za sebe donijeti sam kupac, a Poljoopskrba.hr za to ne preuzima nikakvu odgovornost.
 • Artikl s oznakom “Zadnji komad” zadnji je komad toga artikla na zalihi u središnjem skladištu Poljoopskrba.hr, što omogućava bržu isporuku artikla

Oznake Otvorena ambalaža


 • Otvorena ambalaža: Artikl ima otvorenu ambalažu, ali je potpuno funkcionalan i nema nikakvih oštećenja. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.
 • Oštećena ambalaža: Artikl ima oštećenu, nepotpunu ili neoriginalnu ambalažu, ali je potpuno funkcionalan. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.
 • Oštećeni artikl: Artikl ima manje estetsko oštećenje, možda postoje znakovi korištenja i možda ima oštećenu ambalažu. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.
 • Korišteni artikl: Kupac je vratio artikl. Korišten je i možda mu je malo oštećena ambalaža. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.
 • Servisirani artikl: Artikl je servisiran u ovlaštenom servisu. Artikl je potpuno funkcionalan. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.

Narudžba


Kupoprodajni ugovor između Poljoopskrba.hr i kupca u web trgovini sklopljen je u trenutku kada Poljoopskrba.hr kupcu pošalje prvi email o statusu njegove narudžbe (potvrda prijema narudžbe). Od toga su trenutka sve cijene i drugi uvjeti fiksni te vrijede za Poljoopskrba.hr i za kupca. Kupac je osoba s podacima navedenima prilikom predaje narudžbe. Naknadno mijenjanje podataka o kupcu nije moguće.


Kupoprodajni ugovor (tj. prvi email o statusu narudžbe) pohranjen je u elektroničkom obliku na poslužitelju Poljoopskrba.hr.

Načini plaćanja


Poljoopskrba.hr omogućava sljedeće načine plaćanja:

 • online s debitnom ili kreditnom karticom (MasterCard® i Visa),
 • na mjestu za isporuku gotovinom te karticama Visa, MasterCard® i Diners karticama banaka Privredna Banka Zagreb (PBZ), Erste i Zagrebačka banka (jednokratno).
 • doznakom na račun poduzeća Poljoopskrba- Tehno d.d.  (po ponudi/predračunu), broj računa je HR7324020061100064365 u Erste Bank
 • plaćanje gotovinom pri preuzimanju pošiljke dostavljene od strane dostavne službe,
 • plaćanje na rate kreditnom karticom: Plan plaćanja ovisi o pojedinačnoj kreditnoj kartici. Plaćanje na rate moguće je kreditnim karticama Visa, MasterCard® i Diners karticama banaka Privredna Banka Zagreb (PBZ), Erste i Zagrebačka banka. Minimalan iznos kojeg možete platiti na rate iznosi 400 kn, a maksimalan broj rata je trenutno 12 za sve kartice. Za ovaj način plaćanja nećete platiti nikakvu dodatnu naknadu.
 • plaćanje na rate moguće je i u mjestima za preuzimanje u Zagrebu s karticama Visa, MasterCard® i Diners karticama banaka Privredna Banka Zagreb (PBZ), Erste i Zagrebačka banka. Plaćanje na rate na mjestima za preuzimanje u Zagrebu je moguće do 12 rata za iznose veće od 400,00 kn (beskamatno)

*Za pojedinačne narudžbe zadržavamo pravo zahtijevati plaćanje bankovnom doznakom na račun Poljoopskrba Tehno d.d. po ponudi/predračunu pri čemu je važeća Web cijena.

U slučaju otkazivanja narudžbe ili promijene načina plaćanja, prilikom online plaćanja kreditnom karticom, obavijestite nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za povrat novca.

Izdavanje računa


Poljoopskrba.hr nakon dostave naručenih artikala kupcu pošalje račun u PDF formatu na email kupca. U slučaju osobnog preuzimanja na mjestu za preuzimanje kupac dobiva ispisani račun za kupljene artikle prilikom njihovog preuzimanja.

Na računu su raščlanjene cijena i svi troškovi koji se odnose na kupnju te predložena obavijest o pravu na odustajanje od ugovora.

Kupac je dužan provjeriti točnost podataka prije predavanja narudžbe. Naknadno predloženi prigovor u vezi točnosti izdanih računa ne uvažavamo.

Cijene

Web cijene

 

Web cijena vrijedi za sve registrirane korisnike Poljoopskrba.hr koji su Poljoopskrba Tehno d.d. povjerili svoje podatke. Registriranim korisnikom Poljoopskrba.hr postajete registracijom u web trgovini kao član Poljoopskrba.hr ili jednokratnim upisom u web trgovinu kao gost Poljoopskrba.hr.

Redovna cijena

 

Za neregistrirane korisnike kod kupnje vrijedi Redovna cijena. Artikli su raspoloživi za kupnju po Redovnoj cijeni isključivo na mjestima za preuzimanje Poljoopskrba.hr. Obično je Redovna cijena viša od Web cijene. Kupci mogu i na mjestima za preuzimanje obaviti registraciju za člana Poljoopskrba.hr ili predati narudžbu kao gost Poljoopskrba.hr te time koristiti pogodnosti Web cijene jer Poljoopskrba Tehno d.d. povjeravaju svoje podatke.


Tamo gdje je kod artikala naznačena samo jedna cijena znači da je Web cijena jednaka Redovnoj cijeni.

Sve cijene uključuju PDV, osim ako je izričito navedeno drugačije. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja gore navedenih načina plaćanja, pod gore navedenim uvjetima.


Unatoč golemim naporima da osiguramo najažurnije i najtočnije podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan. U tom slučaju, ali i u slučaju da se cijena artikla promijeni tijekom obrade narudžbe, Poljoopskrba.hr će omogućiti kupcu odustajanje od kupnje.

Popusti, promotivni kodovi itd. u pravilu se ne zbrajaju. Popust kod pojedinačnog artikla i promotivni kod također se ne zbrajaju. Kodovi bonusa za popust ne mogu se zamijeniti za gotovinu.

Kod za popust

 

Kod za popust donosi različite pogodnosti prilikom kupnje putem web trgovine Poljoopskrba.hr i vremenski je ograničen. Aktivni kod za popust pronađite na naslovnoj stranici oglasne poruke, na stranici pojedinačnog odjela u našem newsletteru ili drugim medijima.

U slučaju da kupac iskoristi kod za popust, a narudžbu s kodom za popust naknadno otkaže vlastitom voljom, kod za popust smatrat će se iskorištenim.

Uporaba koda za popust:

 • Odaberite artikle koje želite kupiti i dodajte ih u košaricu. Vrijednost vaše narudžbe mora biti barem 1 Kn viša od vrijednosti koda za popust. Kada završite s dodavanjem artikala u košaricu nastavite klikom na gumb Nastavi na blagajnu. Odaberite način dostave, navedite adresu za dostavu i odaberite način plaćanja.
 • U istom koraku u polje Poklon bon, promotivni kod, kod za popust unesite kod za popust i unos potvrdite klikom na gumb Unesi. U slučaju da želite istovremeno iskoristiti više kodova za popust, unesite ih u polje istovremeno te ih odvojite zarezom ili razmakom. Zatim kliknite gumb Unesi.
 • Za kupnju jednog artikla može se koristiti samo jedan kod za popust. Broj kodova za popust ne smije premašiti broj naručenih različitih artikala (primjerice, kod narudžbe 4 artikla možete istovremeno iskoristiti najviše 4 različita koda za popust).
 • Kada unesete kod za popust, vrijednost koda za popust automatski se oduzme od cijene vaše narudžbe u zadnjem koraku – Sažetak vaše narudžbe. Preostali iznos još uvijek morate platiti.
 • Kod za popust je jednokratni kod, što znači da se može koristiti samo jednom.

Promotivni kod


Promotivni kod donosi različite pogodnosti prilikom kupnje i vremenski je ograničen. Aktivni promotivni kod pronađite na naslovnoj stranici oglasne poruke, na stranici pojedinačnog odjela u našem newsletteru ili drugim medijima.

U slučaju da kupac iskoristi promotivni kod, a narudžbu s iskorištenim kodom naknadno otkaže vlastitom voljom, promotivni kod smatrat će se iskorištenim.


Korištenje promotivnog koda:

 • Odaberite artikle koje želite kupiti i dodajte ih u košaricu. Kada završite s dodavanjem artikala u košaricu nastavite klikom na gumb Na blagajnu. Odaberite način dostave, navedite adresu za dostavu i odaberite način plaćanja.
 • U istom koraku u polje Poklon bon, promotivni kod, kod za popust unesite promotivni kod i unos potvrdite klikom na gumb Unesi.
 • Kod svake kupnje možete iskoristiti samo jedan promotivni kod (primjerice, kod narudžbe 2 artikla možete istovremeno iskoristiti najviše 1 promotivni kod).
 • Vrijednost vaše narudžbe mora biti barem 1 Kn viša od vrijednosti promotivnog koda za popust.
 • U slučaju da osim promotivnog koda želite iskoristiti i kod za popust, broj kodova ne smije premašivati broj različitih naručenih artikala. Različite kodove istovremeno unesite u polje poklon bon, promotivni kod, kod za popust te ih odvojite zarezom ili razmakom. Zatim kliknite gumb Unesi.
 • Kad unesete promotivni kod, vrijednost promotivnog koda automatski se oduzme od cijene vaše narudžbe u zadnjem koraku – Sažetak vaše narudžbe. Preostali iznos još uvijek morate platiti.

Kompleti

 

Komplet je grupa od dva do šest artikala. Kod kupnje artikla putem web trgovine Poljoopskrba.hr sustav će vam ponuditi i druge artikle te ćete tako uštedjeti kod cijene. Za dodatni artikl unutar kompleta važeće su posebne uštede koje će biti vidljive prije predavanja web narudžbe.

Što još moram znati o kompletima?

 

Pokloni koji se dodaju pojedinim artiklima ne pohranjuju se kod slaganja kompleta (kompleti se uvijek slažu bez poklona). Unutar različitih kompleta uštede se razlikuju.

Poklon bon, promotivni kod i kod za popust možete iskoristiti i kod kupnje kompleta. Broj kodova za popust ne smije premašiti broj naručenih različitih artikala (primjerice, komplet se sastoji od 2 artikla, što znači da možete istovremeno iskoristiti najviše 2 različita koda za popust). Različite kodove istovremeno unesite u polje poklon bon, promotivni kod, kod za popust te ih odvojite zarezom ili razmakom.

Postupak obavještavanja o kupnji

 1. Poljoopskrba.hr narudžba

Nakon predavanja narudžbe kupac dobiva obavijest emailom, da je narudžba primljena. Članu Poljoopskrba.hr na web stranici www.poljoopskrba.hr uvijek su dostupni sveobuhvatni podatci o statusu i sadržaju narudžbe. Poljoopskrba.hr narudžbu pregleda, provjeri dostupnost naručenih artikala i potvrdi, odnosno s razlogom odbije narudžbu. Poljoopskrba.hr može za provjeravanje podatka ili zbog osiguravanja točnosti isporuke nazvati kupca na njegov kontaktni telefonski broj. Isporuka artikala koje Poljoopskrba.hr nema na zalihi u vlastitom skladištu ovisi isključivo o dobavljaču i roku u kojem dobavljač može dostaviti artikle do Poljoopskrba.hr. Poljoopskrba.hr kupca redovito obavještava emailom o ažurnim podacima u vezi isporuke artikala. Ako je rok isporuke vrlo dug i kupac ne želi čekati, to može javiti Poljoopskrba.hr koji će artikl ukloniti iz narudžbe i kupcu vratiti već eventualno uplaćena sredstva, a ostale artikle iz narudžbe po izboru kupca ili isporučiti ili narudžbu u cijelosti stornirati. Ako dobavljač Poljoopskrba.hr ne potvrdi isporuku naručenih artikala najkasnije do isteka dva tjedna od dana predaje narudžbe, Poljoopskrba.hr može narudžbu kupca odbiti iz razloga da artikl više nije dostupan. 

Danom odbijanja narudžba kupca prestaje važiti. 


Poljoopskrba.hr ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu uzrokovanu duljim rokovima isporuke ili zbog neizvršene isporuke artikala koje Poljoopskrba.hr nema na zalihi u vlastitom skladištu.


   2. Narudžba je otpremljena/narudžba je pripremljena za preuzimanje


Poljoopskrba.hr u dogovorenom roku artikl pripremi i pošalje ili pripremi za osobno preuzimanje te o tome emailom i obavijesti kupca. Poljoopskrba.hr emailom obavještava kupca i o politici odustajanja od ugovora, kome se obratiti u slučaju kašnjenja u isporuci te kome se obratiti u slučaju pritužbe.


U slučaju da se kupac pravodobno odluči za opoziv narudžbe mora prodavača o tome odmah obavijestiti emailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U slučaju da je narudžba već otpremljena, kupac prilikom dostave može odbiti preuzimanje pošiljke dostavnoj službi. U slučaju osobnog preuzimanja (kada je artikl već pripremljen za preuzimanje), kupac opoziv narudžbe može javiti putem već gore navedenih načina.

Kupnja za pravne osobe

 

Postupak kupnje za pravne osobe jednak je onome za fizičke osobe, samo u prvom slučaju izaberite R1 račun na firmu i potvrdite suglasnost s Uvjetima poslovanja. Ako ste već kupovali preko firme, izaberite naziv firme iz svojeg arhiva. Za pojedine artikle, koji su dostupni za kupnju na mjestu isporuke, izdavanje R1 računa nije moguće.

Ukoliko želite R1 račun, prihvaćate Uvjete poslovanja koji vrijede za pravne osobe. Glavna razlika je u mogućnosti odustajanja od ugovora: firmama, obrtnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo vraćanje kupljenih artikala u okviru jamstvenih uvjeta. Nabrojane pravne osobe nemaju mogućnost odustajanja od ugovora u roku od 14 dana od preuzimanja artikla bez razloga, kao što vrijedi za kupce (fizičke osobe).

Povrat novaca za pravne osobe nije moguć.

Internetska trgovina Poljoopskrba.hr pravnim osobama omogućava sljedeće načine plaćanja:

 • s gotovinom prilikom preuzimanja* (ograničenje gotovinskog plaćanja do 5.000,00 kuna s PDV-om),
 • s debitnom ili kreditnom karticom (MasterCard® i Visa),
 • uplatom na račun Poljoopskrba.hr preko ponude/predračuna,
 • plaćanje na rate je moguće na mjestu za isporuku u Zagrebu karticama Visa, MasterCard® i Diners karticama banaka Privredna Banka Zagreb (PBZ), Erste i Zagrebačka banka plaćanje je moguće do 12 rata (za iznose veće od 400 kn).
 • plaćanje na rate kreditnom karticom: Plan plaćanja ovisi o pojedinačnoj kreditnoj kartici. Plaćanje na rate moguće je kreditnim karticama Visa, MasterCard® i Diners karticama banaka Privredna Banka Zagreb (PBZ), Erste i Zagrebačka banka. Minimalan iznos kojeg možete platiti na rate iznosi 400,00 kn, maksimalan broj rata je trenutno 12 za sve kartice. Za ovaj način plaćanja nećete platiti nikakvu dodatnu naknadu.

Prilikom pojedinih narudžbi zadržavamo pravo zahtijevanja uplate na račun Poljoopskrba.hr preko ponude/predračuna, prilikom kojih vrijedi cijena dogovorena ugovorom.

Pravo potrošača na odustajanje od ugovora

 

Potrošač (navedeno vrijedi isključivo za fizičke osobe koje kupuju artikle za namjene izvan svoje privredne djelatnosti) ima pravo u roku od 14 dana od preuzimanja artikla obavijestiti prodavača da odustaje od ugovora, bez potrebe navođenja razloga svoje odluke. Rok počinje teći dan nakon datuma preuzimanja artikla.

Odustajanje od ugovora potrošač mora javiti na email prodavača Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Povrat primljenih artikala poduzeću u roku za odustajanje od ugovora smatrat će se obaviješću odustajanja od ugovora. To znači da je artikl potrebno vratiti prodavaču najkasnije u roku od 30 dana od poslane obavijesti za odustajanje od ugovora (kupnje).

Artikl potrošač mora vratiti neoštećen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je artikl uništen, pokvaren, izgubljen ili se smanjila njegova količina, a da za to nije kriv potrošač. Potrošač ne smije neograničeno koristiti artikl od trenutka odustajanja od ugovora. Potrošač smije pregledati artikl i isprobati ga u opsegu koji je nužan za utvrđivanje stvarnog stanja. Testiranje artikla koje nije u skladu s navedenim smatra se korištenjem artikla, što znači da potrošač time gubi pravo na odustajanje od ugovora.

Jedini trošak koji ide na teret potrošača ako odustane od ugovora je trošak vraćanja artikla.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora: Potrošač nema pravo na raskid Ugovora u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, tj. ako je:


 • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 • predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 • predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Potrošač nema pravo odustati od ugovora ako artikl nije primjeren za povrat zbog svoje prirode.

Povrat obavljenih uplata bit će izvršen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od prijema obavijesti o odustajanju od ugovora.

Kod odustajanja od ugovora gdje je korišten bonus, kod za popust ili promotivni kod, ta se sredstva smatraju popustom te se korisniku ne vraćaju. Vraća se samo uplaćeni iznos. Poklon bon se kod odustajanja od ugovora smatra sredstvom plaćanja i vraća se korisniku kao poklon bon, a uplaćeni iznos se vraća korisniku.

U iznimnim slučajevima, kada artikli nisu vraćeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, potrošaču možemo ponuditi otkup artikala uz adekvatnu naknadu koju zapisnikom odredimo kod povrata. Otkup sa sniženom vrijednošću uvažava se prilikom potvrđivanja potrošača emailom. Potrošač spomenutu otkupninu koristi isključivo kod narudžbe drugog artikla iste ili veće vrijednosti.

Pravo na povrat kupovne cijene u slučaju korištenja jamstva i materijalnog nedostatka detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.


Odustajanje potrošača od ugovora za artikle iz kompleta


Ako se potrošač odluči za odustajanje od ugovora za artikle koji čine komplet, može za cjelokupan komplet zahtijevati zamjenu za isti komplet ili povrat kupovne cijene. Potrošač može zamijeniti artikl iz kompleta, ali u slučaju materijalnog nedostatka ili oštećenja artikla za isti ne može zahtijevati povrat kupovne cijene. U slučaju korištenja jamstva artikla iz kompleta važeći je jamstveni rok proizvođača.

Jamstvo


Artikli imaju jamstvo ako je tako navedeno na jamstvenom listu ili na računu. Jamstvo je valjano uz uvažavanje uputa na jamstvenom listu te uz podnošenje računa. Jamstveni rokovi navedeni su na jamstvenim listovima ili na računu.


Informacija o jamstvu navedena je i na stranici gdje je predstavljen artikl. Ako informacije o jamstvu nema, artikl nema jamstva ili podatak u ovom trenutku nije poznat. U potonjem slučaju

Materijalni nedostatak

 

Kada se materijalni nedostatak može uvažiti? Kada:

 • artikl nema karakteristike potrebne za njegovo normalno korištenje ili promet,
 • artikl nema karakteristike potrebne za posebno korištenje zbog čega ga kupac kupuje, a koje je prodavaču poznato, odnosno moralo bi mu biti poznato,
 • artikl nema karakteristike ili odlike koje su izričito ili prešutno dogovorene, odnosno propisane,
 • prodavač je izručio artikl koji nije u skladu s uzorkom ili modelom, osim ako je uzorak ili model prikazan samo u informativne svrhe.

 

Kako se provjerava primjerenost artikala?

Provjerava se pomoću drugog besprijekornog artikla iste vrste, istovremeno s izjavama proizvođača, odnosno navodima na samom artiklu.

 

Kako se materijalni nedostatak uvažava?

Kupac nas mora obavijestiti o eventualnom materijalnom nedostatku s detaljnim opisom istog u zakonom propisanom roku i istovremeno nam omogućiti pregled artikla.

Pravo na uvažavanje materijalnog nedostatka na artiklu detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

Preuzimanje artikala vraćenih iz obrade jamstva ili materijalnog nedostatka

 

Kupac je nakon izvršene obrade dužan preuzeti artikl koji je prodavaču izručio u jamstvenu ili drugačiju obradu. Kupac preuzima artikl na mjestu za preuzimanje na kojem ga je osobno izručio prodavaču, a u slučaju da je isti poslao po pošti bit će mu vraćen na adresu za dostavu.

 

Prodavač kupcu šalje obavijest o povratku artikla iz obrade te ga poziva na preuzimanje artikla. Kupac je dužan artikl preuzeti u roku od 14 dana od dana primanja obavijesti.

 

Ako kupac artikl ne preuzme u navedenom roku, artikl se predaje na čuvanje prodavaču na adresi njegova skladišta: Poljoopskrba Tehno d.d., Samoborska 96 Zagreb, 10000 Zagreb. Prodavač artikl čuva u vlastitom skladištu do isteka 6 mjeseci od datuma obavijesti. Prodavač za to razdoblje ima pravo na povrat svih troškova skladištenja (5 Kn/dan) te pravo povrata svih troškova potrebnih za očuvanje artikla.

 

Nakon isteka 6 mjeseci od dana obavijesti prodavač može artikl prodati putem web trgovine Poljoopskrba.hr i postignuti iznos kupovne cijene, nakon umanjenja prodajnih i ostalih troškova prodavača, doznačiti kupcu. U slučaju da je vrijednost artikla neznatna, prodavač ga može donirati u dobrotvorne svrhe te u tom slučaju kupcu nije dužan izvršiti povrat. Prodavač 15 dana prije isteka 6-mjesečnog roka čuvanja kupca obavještava o namjeravanoj prodaji, odnosno o donaciji artikla, nakon prodaje o postignutoj cijeni i iznosu troškova te o povratu na bankovni račun kupca.

Artikli s otvorenom ambalažom

 

Vraćeni artikli s otvorenom ambalažom mogu imati manje nedostatke (oštećena ambalaža/artikl, otvorena ambalaža itd.) i mogu se vratiti u prodaju. Vrsta nedostatka, odnosno stanje artikla navedeno je kod svakog opisa.

Vraćene artikle u Poljoopskrba.hr pregledavamo. Zbog pregledavanja tih artikala, unatoč povratu i otvorenoj ambalaži itd., artikli moraju besprijekorno raditi. Stoga je na odgovarajući način utvrđeno i novo razdoblje jamstva navedeno za svaki vraćeni artikl.

U slučaju da vraćeni artikl ne radi, kupac ima pravo na jamstveni popravak i na odustajanje od ugovora u istim rokovima koji vrijede za druge artikle.

Vrsta nedostatka artikla s oznakom Otvorena ambalaža

 

 • Otvorena ambalaža: Artikl ima otvorenu ambalažu, ali je potpuno funkcionalan i nema nikakvih oštećenja. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.
 • Oštećena ambalaža: Artikl ima oštećenu, nepotpunu ili neoriginalnu ambalažu, ali je potpuno funkcionalan. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.
 • Oštećeni artikl: Artikl ima manje estetsko oštećenje, možda postoje znakovi korištenja i možda ima oštećenu ambalažu. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.
 • Korišteni artikl: Kupac je vratio artikl. Korišten je i možda mu je malo oštećena ambalaža. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.
 • Servisirani artikl: Artikl je servisiran u ovlaštenom servisu. Artikl je potpuno funkcionalan. Cijena je dodatno snižena, a važeći je navedeni jamstveni rok.

Dostava

Ugovorni partner za dostavu pošiljki prodavača Poljoopskrba.hr GLS, ali Poljoopskrba.hr zadržava pravo odabira druge dostavne službe ako tako može učinkovitije ispuniti narudžbu. Dostava se vrši isključivo na području Republike Hrvatske.

Iznos dostave se računa po težini narudžbe:

Masa Cijena
≤ 2kg 35,00
≤ 3kg 40,00
≤ 5kg 45,00
≤ 10kg 50,00
≤ 15kg 55,00
≤ 20kg 60,00
≤ 25kg 63,00
≤ 30kg 66,00
≤ 40kg 80,00

​U slučaju potražnje posebne ponude (putem e-maila ili po telefonskom pozivu) cijene dostave se razlikuju od standardnih, posebna cijena dostave se proračunava na osnovu količine, težine i dimenzija naručenih proizvoda. Cijene dostave ne zavise o činjenici da li je kupovina sa ili bez PDV-a. Inicijalna ponuda će u svakom slučaju uključivati proračunatu cijenu dostave, tek nakon prihvaćanja ponude, moguća je priprema narudžbe.

Sigurnost

 

Poljoopskrba.hr koristi odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohranjivanja osobnih podataka i plaćanja. Poljoopskrba.hr za te svrhe koristi 128-bitni SSL certifikat koji je izdala ovlaštena organizacija.

Zaštita osobnih podataka

 

Poljoopskrba.hr se obvezuje na trajnu zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. i Zakon o zaštiti osobnih podataka.

Komunikacija

 

Poljoopskrba.hr će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava komunikacije na daljinu samo ako se korisnik tome izričito ne protivi i u skladu s odredbama Zakona o elektroničkoj trgovini.


Oglasne elektroničke poruke Poljoopskrba.hr sadržavat će sljedeće elemente:

 • bit će označene jasno i nedvosmisleno kao oglasne poruke,
 • pošiljatelj Poljoopskrba.hr bit će jasno vidljiv,
 • različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve. Isto tako, jasno će biti označeni uvjeti sudjelovanja u njima,
 • jasno će biti predstavljen način odjave od primanja oglasnih poruka,
 • a želju korisnika da ne želi primati oglasne poruke Poljoopskrba.hr izričito će poštovati.

Oglasne poruke Poljoopskrba.hr bit će jasno vidljive i jasno odvojene od igara i natjecanja.

Ocjene, mišljenja i preporuke

 

Ocjene, mišljenja i preporuke kupci mogu napisati jer su dio funkcionalnosti web trgovine i namijenjene su zajednici svih korisnika.

 

Poljoopskrba.hr omogućuje da mišljenje napiše bilo koji korisnik web trgovine, a prije konačnog objavljivanja pregleda ih Poljoopskrba.hr. Poljoopskrba.hr neće objaviti mišljenja, odnosno unose koji su na bilo koji način uvredljivi i neprimjereni ili po mišljenju Poljoopskrba.hr ne koriste drugim korisnicima i posjetiteljima.

Predavanjem mišljenja ili komentara korisnik izričito prihvaća uvjete korištenja njegova mišljenja ili komentara i dopušta Poljoopskrba.hr objavu jednog dijela ili cjelokupnog teksta u svim elektroničkim i drugim medijima. Poljoopskrba.hr ima pravo sadržaj mišljenja ili komentara koristiti vremenski neograničeno i za bilo koju namjenu, a koja je u poslovnom interesu Poljoopskrba.hr, uključujući objavu u oglasima i drugim marketinškim komunikacijama. Autor mišljenja istovremeno izjavljuje i osigurava da posjeduje materijalno i moralno autorsko pravo za napisana mišljenja i ocjene.

Ograničavanje odgovornosti

Poljoopskrba.hr se po svojim najboljim mogućnostima trudi osiguravati ažurnost i točnost podataka koji su objavljeni na njegovim web stranicama. Unatoč tome, karakteristike artikla, rok isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da Poljoopskrba.hr ne uspije ispraviti podatke na web stranicama. U takvom slučaju, Poljoopskrba.hr će kupca obavijestiti o promjenama i omogućiti mu odustajanje od ugovora ili zamjenu naručenog artikla.


Poljoopskrba.hr ne odgovara za sadržaj mišljenja o artiklima koje napišu posjetitelji. Poljoopskrba.hr prije objavljivanja pregleda i odbije mišljenja koja sadrže očite neistine, te koja su neprimjerena, obmanjujuća ili uvredljiva. Poljoopskrba.hr ne odgovora za informacije u mišljenjima i ograđuje se od bilo kakve odgovornosti koja proizlazi iz informacija navedenih u mišljenjima.


Poljoopskrba.hr ima mogućnost odustajanja od ugovora samo ako se utvrdi očita pogreška (Zakon o obveznim odnosima Republike Hrvatske). Očitom pogreškom smatra se pogreška u bitnim karakteristikama i sve zablude koje se prema praksi u trgovini ili namjeri kupaca smatraju odlučujućima i koje Poljoopskrba.hr u slučaju znanja ne bi potvrdio, odnosno sklopio ugovor. To uključuje i očite pogreške u cijeni.

Pritužbe i sporovi

 

Poljoopskrba.hr poštuje važeći zakon o zaštiti potrošača. Poljoopskrba.hr se po najboljim mogućnostima trudi ispunjavati dužnost osiguravanja učinkovitog sustava rješavanja pritužbi.

 

U slučaju problema, kupac s prodavačem Poljoopskrba.hr može stupiti u kontakt emailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Pritužba se predaje na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Postupak rješavanja pritužbe je povjerljiv.

 

Poljoopskrba.hr je svjestan bitne karakteristike potrošačkih sporova nesrazmjera između ekonomske vrijednosti zahtjeva i potrebnog vremena te troškova koji nastaju zbog rješavanja spora, što je i glavna prepreka potrošača za pokretanje spora pred sudom. Zato Poljoopskrba.hr nastoji po svojim najboljim mogućnostima rješavati sporove mirnim putem.

 

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

 

Ovim putem Vas obavještavamo o svojoj dobroj volji da svaki spor riješimo mirnim putem sporazumno kao i Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.

 

Online rješavanje potrošačkih sporova

 

Obavještavamo Vas o mogućnosti rješavanja potrošačkih pritužbi putem online rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o online rješavanju potrošačkih sporova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktive o alternativnom rješavanju alternativnih sporova 2013/11/EU putem linka:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

Želimo vam puno ugodnih i povoljnih kupnji!

Uvjeti se primjenjuju od 1. siječnja 2021. godine