Poljoopskrba Online trgovina

Kosilica za visoku travu - koju odabrati i kako riješiti jako obrasle površine

Kosilica za visoku travu - koju odabrati i kako riješiti jako obrasle površine

Imate velik vrt i već je obrastao visokom travom? Potrebna vam je kosilica za visoku travu s kojom ćete moći doseći i same rubove vašeg travnjaka, uz što manje napore i u što kraćem vremenu? Ne brinite, mi znamo kako ćete riješiti problem. 

Kosilica za visoku travu

Kada govorimo o vrstama kosilica i stanju same površine onda općenito vrijedi da su cilindrične kosilice najbolje za ravne i kratke travnjake za koje želite da dobro održavani. One mogu biti električne i s pogonom na benzin, ali vam nisu korisne u ovom slučaju. Rješenje za visoku travu su rotacijske kosilice koje imaju jednu oštricu koja se vodoravno okreće ispod kosilice, poput propelera aviona.

One su doista najsvestraniji tip i podnijet će većinu vrsta trave. Svakako su bolji izbor od cilindričnih kosilica kod košnje duže i grublje trave. Rotacijsku kosilicu može napajati električna mreža, punjiva baterija ili benzinski motor. Postoje i benzinske kosilice koje su idealne za velike vrtove. Vrlo su moćne i brze pri rezanju te je njima vrlo lako manevrirati oko velikih predmeta.

S druge strane, vrlo popularne samohodne kosilice vrlo su lake za rukovanje i lakše za guranje od benzinskih. Izrazito su spretne u košnji neravnih površina. One su dobar izbor za travnjake neobičnog oblika i najčešće su jeftinije od ostalih vrsta, ali nisu uvijek prikladne za veće vrtove.

Prilikom odabira modela svakako provjerite s našim djelatnicima hoće li vam kabel omogućiti košnju do kraja vrta.
Danas postoje i bežične akumulatorske kosilice koje imaju sve prednosti električne kosilice koje omogućuju rukovanje bez ikakve o kabelu.Nešto su skuplje od električnih modela, upravo zbog te baterije. 


Ukoliko imate travnjak srednje veličine (100 - 250 m2), za vas je odličan izbor električne, bežične i benzinske kosilice. Za tretrianje velikih travnjaka (250+ kvadratnih metara) su zasigurno najbolje benzinske kosilice.