Blog

Vodič za vrtlare početnike - kako brinuti o sebi prilikom rada u prirodi

Autor: Admin

Datum objave: 19.11.2020

Iskusni to već znaju (iako nije naodmet ponoviti), ali naš vodič za vrtlare početnike mora krenuti s ovim upozorenjem: tijekom vrtlarenja morat ćete se brinuti o sebi. Kao što vrijedi za gotovo svaku aktivnost (sportsku, zabavnu ili bilo koju drugu), vrtlarenje predstavlja određene rizike za vaše zdravlje i sigurnost.

Zašto je vrtlarenje dobro za vas?

Autor: Admin

Datum objave: 19.11.2020

Znate li zašto je vrtlarenje dobro i koji su benefiti boravka i rada u vrtu za vaše psihičko i fizičko zdravlje? Znate li zašto je važno da boravite na svježem zraku (danas više nego ikada prije)? Mnogi od nas su ove godine bili odsječeni od društvenih okupljanja, zabrinuti zbog praznih polica u trgovinama s namirnicama, a i trebalo im je nešto da okupiraju školarce koji su dane provodili kod kuće.

Lanac za motornu pilu - kako ga održavati

Autor: Admin

Datum objave: 19.11.2020

Osnovnim razumijevanjem vaše motorne pile i pravilnim načinom na koji se koristi lanac za motornu pilu možete preduhitriti sva ona neugodna iznenađenja i popravke. Cilj uputa koje slijede je da maksimizirate životni vijek i korisnost pile te njezinih nastavka za rezanje.

Kosilica - vodič za kupnju

Autor: Admin

Datum objave: 19.11.2020

Svi žele imati bujni, lisnati zeleni travnjak. No, pravi profesionalci u vrtu znaju da vam za to treba dobra kosilica. Travnjak je često najveća površina u vrtu, stoga je izuzetno važno imati visokokvalitetnu kosilicu koja odgovara veličini trave i vašeg vrta. To je možda i najvažniji vrtni alat koji možete posjedovati.

Koja je motorna pila najbolja?

Autor: Admin

Datum objave: 19.11.2020

Ako razgovarate s deset profesionalaca kojima je motorna pila svakodnevni alat za posao, oni će se gotovo uvijek podijeliti u omjeru 50/50 na one koji preferiraju Stihlove motorne pile i onih koji vole Husqvarnu.